Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1000 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

Om Oslobunaden

Oslobunaden 

Oslobunaden eies av FruLyng AS (tidligere SOV-gruppen AS), som i 1992 overtok Oslobunaden med alle dens rettigheter.

 

Vi har mer enn 25 års erfaring med Oslobunaden, og er svært opptatt av at du som kunde skal bli fornøyd, vi gjør vårt ytterste for yte god service. Våre dyktige skreddere, leverandører og samarbeidspartnere leverer produkter av høy kvalitet.

 

Bare hos oss får du den ekte Oslobunaden i lyseblå, og mørkeblå, med alt det riktige tilbehøret. 

 

Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk er vår leverandør på bunadsstoff, som består av 100% norsk ull. Våre bunader blir håndbrodert i Vietnam og montert i Norge. 

 

Sølvet til Oslobunaden er også spesialprodusert til oss, og produseres i Norge. Til Oslobunaden kan du velge mellom Originalsølvet, som ble til på 60-tallet, eller jubileumssølv som ble lansert i forbindelse med  1000-års-jubileet til Oslo.

 

Om Oslobunaden
En bunad er mer enn et klesplagg. Den sier noe om hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi hører hjemme.

At ingen tidligere hadde laget en bunad for byen har trolig sin forklaring i at Oslo som hovedstad og havneby hadde spesielt nær kontakt med resten av Europa. Byens innbyggere ble i større grad enn ellers i landet påvirket av kulturer utenfor Norges landegrense. Draktmoten på kontinentet skiftet hyppig, og innbyggerne som hadde råd, hang seg villig på den.

 

Inspirasjon og design 

Da det endelig ble bestemt at Oslo skulle få sin »egen» damedrakt, ville man komponere den fritt og ikke la de bygge på gamle tradisjoner. Avdelingsleder for broderi-avdelingen på Steen & Strøm den gang, Harriet Henriksen, komponerte draktens fasong, mens Ingeborg Solum tegnet det nydelige broderimønsteret.

Broderiet på livet, stakken og lua viser”Oslomarkas høysommerblomster”. Motivet på veska viser Oslos skytsengel St. Hallvard, som måtte bøte med livet da han prøvde å redde en ung, gravid jente fra å bli tatt av dage.

I forbindelse med draktens 60-årsjubileum i 2007 skiftet den navn til Oslobunaden, og bæres i dag av både store og små som er stolte av denne store, lille byen.

 

Historie

 

1947 – Oslodrakten for dame lanseres hos Steen & Strøm Varemagasin i forbindelse   med magasinets 150-års-jubileum. 

 

1950-tallet – Lang cape lanseres.

 

1960-tallet – Orginalsølvet blir til.

 

1990-tallet – Jakke lanseres.

 

1992 – Stein Lie – senere SOV-Gruppen AS - overtar Oslobunaden med alle dens rettigheter.

 

1997 – Oslodrakt for herre lanseres.

 

2000 – Jubileumsølvet lanseres i forbindelse med 1000-års-jubileet til Oslo.

 

2004 – Oslodrakt til gutt lanseres.

 

2007 – 60-års-jubileum for Oslodrakten. Den skifter navn til Oslobunaden.

 

2007 - Linskjorte blir videreutviklet av Oslobunaden, og lanseres nå med brodreri på krage og mansjetter. Broderiet ble tegnet av en av de ansatte i Oslobunaden. 

 

2013 – Mørk blå Oslobunad lanseres med hvit brodert linskjorte.